top of page
  • Leo Z

Hemsida är ett måste, oavsett hur stor du är.


Saknar ditt företag en hemsida så går du miste om många potentiella kunder. Varför? Du kan se en hemsida som ett digitalt skyltfönster som konstant visar upp din verksamhet oavsett tid på dygnet. Enligt en ny Sifoundersökning söker cirka 90% av konsumenter på nätet för att hitta varor och tjänster innan de genomför ett köp. Trots det saknar massor av småföretag i Sveriges en bra hemsida. Låt oss förklara hur du tjänar på att skaffa en!


Därför behöver du ha en hemsida

Över 90% av befolkningen i Sverige har tillgång till internet idag. Genom att ge dina kunder möjligheten att hitta dig online får de tillgång till din information, kontaktuppgifter och erbjudanden mycket enkelt. Oavsett vad du säljer möjliggör en hemsida att du kan nå din målgrupp mycket kostnadseffektivt. Det är fördelaktigt för ditt företag att synas där dina kunder finns och letar efter just det du erbjuder. Nedan hittar du 3 exempel på fördelar som en schysst hemsida medför.

1. Ditt företag uppfattas som proffsigt

En verksamhet som inte går att hitta på internet signalerar att det är omodernt och att det inte tar sig själv på allvar. Däremot om du har en hemsida har du möjlighet att ge dina kunder ett bra första intryck redan innan de besöker dig. En snygg hemsida är mycket viktig för hur ditt företag och varumärke uppfattas av dina kunder. Ta vara på den möjligheten!

2. Du sparar pengar

Är du småföretagare kanske du tänker att du inte riktigt har råd med en snygg hemsida. Men sanningen är precis tvärtom, du har inte råd att INTE skaffa en hemsida. Jämför kostnaden för en hemsida hos oss på LZ Konsult med de pengarna du spenderar på annonser hos din lokala tidning eller på annat reklammaterial. En hemsida är ett mycket kostnadseffektivt marknadsföringsverktyg och det bästa är att du egentligen inte behöver göra något själv. Om du också har i åtanke antalet nya kunder du kan nå via den så har kostnaden betalat sig ganska snart.


3. Du når fler kunder och kan lättare kommunicera med dem

En hemsida sover aldrig, är aldrig sjuk eller har semester. Den representerar och visar upp ditt företag och varumärke även när du själv inte är tillgänglig. Använd den för att kommunicera med dina kunder. Presentera erbjudanden, nyheter och annan relevant information om ditt företag. Din hemsida är till skillnad från trycksaker enkel att förändra så att den alltid håller sig dagsaktuell. Företag med bra hemsidor rankar också högre upp på Google. Detta gäller även generella sökningar så som "Restaurang i Göteborg" eller "Frisör nära mig". Saknar du en hemsida går många av de kunderna som hade valt dig istället till dina konkurrenter. Idag Googlar kunderna även fram information som öppettider och liknande, även om de finns lokalt. Så om du inte går att hitta online så finns du inte i dina potentiella kunder ögon överhuvudtaget!

Det finns självklart oändligt många fler fördelar med att skaffa en bra hemsida. Vill du att ditt företag ska vara framgångsrikt så finns det inga genvägar. Du måste synas, vara konkurrenskraftig och tillgänglig dygnet runt. Saknar du en bra hemsida är det mycket kostsamt att nå nya kunder i det digitala samhälle vi idag lever i. Så se en hemsida som en trygghet och en investering i ditt företags framtid. Glöm inte att vi finns här om du behöver hjälp!

Comments


bottom of page